De Tussentijdse Toets

De Tussentijdse Toets

Je hebt er vast wel eens van gehoord: De Tussentijdse Toets. Maar wat houdt dat nu precies in en waarom zou je hiervoor kiezen? 

Wat is een Tussentijdse Toets

Een Tussentijdse Toets (TTT) is een proefexamen die wordt afgenomen door het CBR, met een examinator van het CBR.  Je vertrekt gelijktijdig met de examenkandidaten en de rit duurt net zo lang als een echt examen. Voordat je vertrekt controleren ze je gegevens. Zorg dat je een geldig legitimatie bij je hebt, anders gaat het feest niet door en ben je je geld kwijt :( Vervolgens stellen ze je wat vragen over de auto en moet je nog een ogentest doen. Dan ga je rijden. De examinator wijst je de weg en je moet ongeveer 10 minuten met de navigatie rijden. Ook moet je twee bijzondere verrichtingen doen. Bij een TTT krijg je ook nog een situatie bevraging. Dit krijg je niet bij een echt examen. Na ongeveer een half uurtje rijden kom je terug bij het CBR . De examinator geeft je dan feedback over de rit. Als je de bijzondere verrichtingen goed en vooral veilig hebt uitgevoerd, verdien je vrijstelling voor je eerst volgende examen. Ben je daar vanaf :)

Waarom een Tussentijdse Toets

Een TTT is in het leven geroepen voor mensen die willen wennen aan de examensituatie. Het kan je helpen je zenuwen onder controle te houden als je al een dergelijke ervaring hebt opgedaan. Ik krijg vaak de opmerking "dan kan ik toch direct een examen doen?".  Dat kan, alleen is de druk voor een herexamen vele malen hoger dan bij een eerste examen. Die druk neem je (vaak) weg na een TTT. 

Ik hoop dat ik je met deze blog  voldoende informatie heb gegeven over de Tussentijdse Toets. Dit was mijn allereerste blog, er zullen er nog meer volgen. Als je behoefte hebt om te reageren kan dat hieronder. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.